Onze Specialisatie

Verspanen

De hoofdtak binnen ons bedrijf, het verspanen van diverse onderdelen voor de staal industrie, waaronder scheepswerven en offshore, dredging en de civiele techniek. Bij verspaan werkzaamheden kunt u denken aan het frezen, boren, zagen en het conventioneel draaien van staal onderdelen. Om deze werkzaamheden in precisie uit te kunnen voeren maken wij gebruik van diverse verspaan machines als freesbanken en zaagmachines. Zie de afbeeldingen van ons Machinepark voor meer informatie.

Kotteren

Kotteren, een andere vorm van verspaningstechniek, waarbij het onderdeel niet beweegt en het gereedschap van de machine om het onderdeel heen beweegt. Voor het kotteren gebruiken wij een freesbank met mogelijkheid van het gat met een boring van 250mm. Met deze techniek zijn wij in staat om bijvoorbeeld de gaten van cilinders, plaatwerk of overige rand componenten rond te kunnen maken aan de hand van de afmetingen.

Frezen

Ook in het frezen van staal en overige materiaal soorten kunt u bij H&T Metaalbewerking terecht. Zo voorzien wij diverse freestechnieken als het ruw, vinger, spiebaan, mee en tegenlopend frezen.
Deze verspanende werkzaamheden voeren wij uit met het behulp van onze freesbanken en freesmachines om een uiterst mogelijk eindproduct te kunnen fabriceren of aanpassingen uit te voeren in bestaande onderdelen.

Lassen

H&T Metaalbewerking, specialist in het verbinden van metalen, ook wel bekend als laswerkzaamheden, passen wij diverse lastechnieken toe waarbij er gebruikt kan worden gemaakt in verschillende materialen zoals aluminium, RVS en overige staal soorten. Vloeibare bewegingen zorgen ervoor dat de metaalsoorten in een verbinding worden gebracht. Aan de hand van onze ervaring in lastechnieken houden wij ons vooral bezig met het lassen onder druk en het smelten lassen.

Hierbij kunt u denken aan verschillende assemblage’s, licht en zwaar constructiewerk, en het lassen van verschillende staalsoorten (RVS, aluminium, staal)

Draaien

Een ander onderdeel in onze verspanings werkzaamheden die wij zoal voorzien is de draaitechniek. Zo voeren wij o.a. het steekdraaien, langsdraaien, dwarsdraaien, profieldraaien, conusdraaien en kopierdraaien uit met de draaibank uit ons machinepark.

Diameters en afmetingen

Challenger:
Draaidiameter over het bed ø350mm
Draaidiameter over support ø200mm
Afstand tussen center 1500mm

DMTG:
Draaidiameter over het bed ø650mm
Draaidiameter over support ø500mm
Afstand tussen center 3000mm

Takang:
Draaidiameter over het bed ø890mm
Draaidiameter over support ø600mm
Afstand tussen center 3000mm

Correa-A25:
X/Y/Z slag van 2500 x 800 x 800MM

Kiheung:
X/Y/Z slag van 3100 x 1250 x 1800MM